ΒΛΙΤΟ

Πρώτη προσπάθεια για βλίτα. Τα φύτεψα αρχές Απρίλη τα σποράκια, βγήκαν σχεδόν όλα είναι εύκολο φυτό. Έτσι αρχές Μάη διάλεξα τα ποιο δυνατά φυτά και τα φύτεψα στα καφάσια που είχα πριν τα αποτυχημένα κουνουπίδια. (θα αναλύσω αλλού τις εμπειρίες μου με αυτή την «σκουλικοτροφή « που καλλιεργούσα). Δεν ξέρω πόσο μεγαλώνουν και για αυτό αλλού έβαλα 8 ρίζες αλλού 6 και αλλού 10 για να δω τι θα γίνει.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Τώρα που ολοκλήρωσα τον κύκλο (28/5) και έκοψα τα μισά διαπίστωσα ότι είναι εύκολα στην καλλιέργεια. Φυτεύω σποράκια στο σπορίο, ποτίζω και όταν μεγαλώσουν και βγάλουν 5-6 φυλλαράκια τα μεταφυτεύω στα καφάσια. Τελικά ακόμα και τα 8 που είχα στο καφάσι έγιναν μια χαρά, μπορούν και μεγαλώνουν αν και ήταν σε κοντινές αποστάσεις. Έτσι αν έχετε πρόβλημα χώρου τα βλίτα θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω αφού η απόσταση των 15 εκατοστών το ένα από το άλλο είναι καλή.ΕΠίσης μεγαλώνουν ταχύτατα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ

Πρέπει όμως να ελέγχετε τακτικά το φύλλωμα διότι διαπίστωσα ότι μερικά φύλλα είχαν μαραζώσει. Εκεί είχαν μαζευτεί κάτι μαύρα ζουζουνάκια τα οποία τα…έπλυνα! Ναι καλά ακούσατε, για ακόμη μία φορά ο πατέρας μου μονομιάς μου ακύρωσε όλες τις σπουδές μου και τις μελέτες μου στην κηπουρική λέγοντάς μου: «Α! δεν είναι τίποτα, κράτα το φυτό με το χέρι και βάλε το λάστιχο με πίεση να τα ξεπλύνεις» Έτσι και έγινε, αποδείχθηκε ότι δεν ήξεραν κολύμπι και πνίγηκαν! Προσοχή θέλει και ο κορμός του φυτού που αν γίνει χοντρότερος από ένα στυλό θα είναι σκληρός στο μαγείρεμα. Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε μόνο τα φύλλα.