ΣΚΟΡΔΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Τα σκόρδα τα φύτεψα...δεν θυμάμαι πότε αλλά 2/6 τα μάζεψα! Αργούν στην ανάπτυξη, θέλουν χώρο για να μεγαλώσουν αλλά η υπομονή και ο χώρος που θα πιάσουν αξίζει τον κόπο. Αφού μάζεψα καμιά δεκαριά κεφάλια, έπλυνα 3 φορές τα χέρια μου, τα έτριψα με βουρτσάκι και πάλι...κάτι μου μυρίζει. Είναι εύκολα στην καλλιέργεια διότι όλο το Χειμώνα απλά τα κοίταζα, τίποτε άλλο.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Παίρνουμε ένα όσο το δυνατόν ποιο φυσικό-βιολογικό μπορούμε να βρούμε σκόρδο (κεφάλι) και χωρίζουμε τις σκελίδες του. Τα Κινέζικα σκόρδα τα ξεχνάμε διότι με κάτι τα ψεκάζουν για να έχουν turbo look και δεν φυτρώνουν! Στη συνέχεια τοποθετώ στο έδαφος μια σκελίδα όρθια ΧΩΡΙΣ να μπερδέψω το πάνω κάτω. Το κάτω μέρος θα μπει από κάτω. Το χώνω στο έδαφος μέχρι να καλύψω 1-2 πόντους την κορυφή του. Ποτίζω και…περιμένω. Τέλος, αυτό ήταν!

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

Όσα ήταν κοντά το ένα από το άλλο έγιναν σαν περίληψη σκόρδου, μια σταλιά, όσα είχα μακριά έγιναν σαν την χούφτα μου! Δεν έχω ξαναδεί μεγαλύτερα! Άρα αυτά που ήταν σε απόσταση 15εκ ήταν αποτυχία. Μάλλον θα πρέπει να τα έχω σε διπλάσια απόσταση. Στα υπ΄όψιν για του χρόνου.

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ

Τα ποτίζουμε όταν ανοίξει ο καιρός μέχρι να παρατηρήσουμε ότι αρχίζουν και κιτρινίζουν τα φύλλα του. Αυτό είναι ένδειξη ότι πρέπει να διακόψουμε το πότισμα, να τα αφήσουμε χωρίς νερό για 2 βδομάδες και μετά να τα βγάλουμε. Στη συνέχεια πλέκουμε με προσοχή τα φύλλα του σκόρδου το ένα με το άλλο και κάνουμε μια κοτσίδα. Μετά εξαφανιζόμαστε από το σπίτι και από τη δουλειά για κάνα μήνα μέχρι να ξεβρωμίσουμε!!! ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ εγώ τα παράτησα σε ένα παλιό ταψί στο μπαλκόνι να ξεραθούν μόνα τους, ούτε κοτσίδες ούτε μπικουτί και άλλες ιστορίες. Θα σας πω αν έγινε δουλειά σε λίγο καιρό.