ΝΤΟΜΑΤΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη έκαναν την εμφάνισής τους στα φυτώρια οι ντοματιές. Αγόρασα 4+2 (κλασσική μέθοδο για να δοκιμάσω ποικιλίες) έτοιμα φυτά σε μικρά κασσάκια. Κανονικά όμως έπρεπε να είχα ένα μικρό θερμοκήπιο ώστε να είχα βάλει σποράκια από την περσυνή μου ντοματιά που ήταν ωραία ποικιλία. Έτσι έχασα πολύτιμο χρόνο και μέχρι να μεγαλώσουν τα σποράκια μου φύτεψα τις έτοιμες!

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Σε κάθε καλάθι έχω φυτέψει 1 ντοματιά για να έχει χώρο για τις ρίζες. Μόλις έβγαλαν τα πρώτα άνθη έριξα θειάφι με τη μέθοδο της κάλτσας! Γεμίζεις τη μισή κάλτσα (αντρική κατά προτίμηση) με θειάφι και "πασπαλίζεις" τα φυτά. Όταν τα αγόρασα ήταν 20εκ ψηλά τα φυτά και τώρα είναι έτσι(βλέπε φώτο). Έφτιαξα και ένα ημικυκλικό σκελετό με σκοπό να τις σκεπάσω για σκιά το καλοκαίρι και να στηριχθούν παράλληλα αλλά...αυτές βγήκαν πάνω από το σκελετό! Μικρό το κακό. Έπρεπε να είχε πάνω από 1 μέτρο ύψος ή να άπλωνα χαμηλά την ντοματιά για να μην πάρει ύψος.

Απλά την έβαλα στο χώμα+κοπριά, μετά θειάφι και ... νερό. Έπρεπε να είχα ένα μινι θερμοκήπιο και να είχα φυτέψει αρχές Μαρτίου ή μέσα φλεβάρη τα σποράκια μου. Τώρα αυτά που φύτεψα στις αρχές του Απρίλη τώρα (15 Μαϊου) είναι έτσι:

Οι πάνω δεξιά και οι διπλανές είναι από αρχές Απρίλη. Οι μεγαλύτερες, οι άλλες απλά παρέμειναν περισσότερο στα μικρά φυτώρια , αυτά τα άσπρα στο πίσω καφάσι. . Ήθελα να δω διαφορές για να ξέρω! Δεν έχω να καταθέσω τίποτα για ph εδάφους, βιταμίνες κλπ διότι απλά δεν γνωρίζω και αφήνω τη φύση να κάνει ό,τι μπορεί. Χώμα φρέσκο καθαρό από αγριόχορτα, κοπριά και νερό. (Άντε κ το θειάφι της).

Για μια υπολογίσημη παραγωγή μια οικογένεια θέλει 2-3 ντοματιές ανά άτομο.